Anunț important din partea Moldovagaz pentru doritorii de a-și schimba furnizorul de gaze

30 iun. 10:45   Economie
6926 0

Companiile care care solicită schimbarea furnizorului sau rezilierea cu Moldovagaz SA a contractului de furnizare a gazelor naturale, vor trebui să achite plata unică în scopul asigurării unui mecanism echitabil de recuperare a devierilor financiare, prevăzute de decizia Comisiei pentru Situații Excepționale.

Despre acest lucru a anunțat Vadim Ceban, Președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz SA, menționînd că se știe că unele companii-furnizoare de gaze încearcă să convingă în timpul negocierilor consumatorii non-casnici să nu plătească Moldovagaz plata unică (devieri tarifare) prevăzută de decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, în condițiile schimbării furnizorului.

"Consider că aceste acțiuni sunt extrem de incorecte în ceea ce privește regulile concurenței pe piață și, de asemenea, lipsite de etică, deoarece colegii noștri știu că, dacă refuză să returneze către Moldovagaz SA devierile tarifare, aceste obligații financiare vor cădea pe umerii consumatorilor casnici", a spus Vadim Ceban.

El a subliniat că, în condițiile schimbării companiei furnizoare, refuzul consumatorilor non-casnici de a plăti suma devierilor tarifare prevăzută de decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, nu va permite Moldovagaz SA să considere contractul de furnizare ca fiind reziliat.

"În consecință, Moldovagaz SA își rezervă dreptul de a-și proteja interesele în conformitate cu legislația națională și deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale", a menționat Vadim Ceban.

3
0
0
3
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?