Anunț important de la Serviciul Fiscal de Stat!

Anunț important de la Serviciul Fiscal de Stat!

În Moldova, începînd cu data de 1 iulie 2019, la efectuarea livrărilor impozabile cu TVA în cadrul achiziţiilor publice pe teritoriul ţării, subiecții impozabili sînt obligați să prezinte cumpărătorului (beneficiarului) pentru livrarea respectivă factura fiscală electronică (e-factura).

Despre aceasta a nunțat Serviciul Fiscal de Stat, menționînd că prevederile în cauză nu se aplică pentru livrările de energie electrică, de energie termică, de gaz natural, pentru serviciile de comunicaţii electronice şi serviciile comunale, transmite Noi.md.

SFS a informat entitățile înregistrate ca plătitori a TVA asupra următoarelor condiții, la îndeplinirea cărora survine obligația de emitere a facturii fiscale în format electronic în adresa cumpărătorilor/beneficiarilor: bunurile/serviciile livrate reprezintă obiecte impozabile cu TVA; bunurile/serviciile sînt livrate de către entitățile ce dețin satut de plătitor a taxei pe valoarea adăugată; livrarea bunurilor/serviciilor are loc în cadrul achizițiilor publice, livrarea bunurilor/serviciilor are loc începînd cu 1 iulie 2019(indiferent de faptul în ce perioadă a fost încheiat contractul de achiziții publice).

Furnizorul poate elibera factura fiscală electronică alegînd ciclul de viaţă scurt sau lung al acesteia. Ciclul de viaţă lung presupune că factura fiscală electronică va dobîndi statutul de „finisată” după semnarea acesteia cu semnătură digitală de către Cumpărător, iar ciclul de viaţă scurt presupune că factura fiscală electronică va dobîndi statutul de „finisată” după semnarea acesteia cu cea de a doua semnătură a Furnizorului.
Informații detaliate sînt disponibile pe site-ul SFS - www.fisc.md.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load