Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1123

Antreprenorii din Cimișlia au discutat cu ministrul Economiei despre problemele cu care se confruntă

9 sep. 15:15   Economie
1240 0

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, însoțit de directorul interimar al Organizației de Dezvoltare a Antreprenoriatului, Dumitru Pîntea, a vizitat Incubatorul de Afaceri din Cimișlia.

Oficialii au discutat cu rezidenții incubatorului despre condițiile în care își desfășoară afacerile, despre provocări, dar și despre noile programe oferite în ajutor antreprenorilor, de către Guvern, prin intermediul ODA.

Toate programele elaborate de către Ministerul Economiei, împreună cu ODA, s-au dovedit a fi instrumente guvernamentale eficiente de dezvoltare a afacerilor și contribuie în mod direct la realizarea obiectivului politicii social-economice.

Concomitent, Ministerul Economiei lucrează și la crearea unui cadru normativ simplificat pentru o activitate eficientă și fără obstacole pentru oamenii de afaceri, motiv pentru care consultă constant agenții economici la acest capitol”, a precizat ministrul Sergiu Gaibu.

A urmat runda de întrebări din partea antreprenorilor din Cimișlia, referitor la unele impedimente pe care le au în activitate, dar și despre condițiile aplicării la programele de susținere a afacerilor.


Accent a fost pus pe rigiditatea cadrului normativ privind relațiile de muncă, care pune piedici majore în cazul unui flux dinamic de angajați.

De asemenea a fost discutat cu autoritățile locale opțiunile de soluționare a unei configurații istorice nereușite de amplasare a zonei economice libere, parcului industrial și platformei industriale multifuncționale. De comun cu echipa ministerială a fost definită o soluție preliminară care va fi expertizată, corectată dacă este necesar și pusă în aplicare pentru a permite valorificarea regimurilor respective conform destinațiilor.

În prezent, în cadrul Incubatorului de Afaceri Cimișlia își desfășoară activitatea 16 antreprenori, fiind create 62 locuri de muncă.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав