ANSA: De unde pot fi cumpărate în siguranță căpșunile în Moldova

ANSA: De unde pot fi cumpărate în siguranță căpșunile în Moldova

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor spune că anual este monitorizat conținutul reziduurilor de pesticide și nitrați în produsele alimentare de origine vegetală, inclusiv căpșuni.

În cadrul Programului de monitorizare pentru 2019, urmează să fie prelevate 400  de probe pentru investigarea conținutului de reziduuri de pesticide și 272 de probe pentru investigarea conținutului de nitrați.

Totodată, Agenția recomandă procurarea produselor doar din locuri autorizate/înregistrate, acolo unde acestea sînt însoțite de certificatul de inofensivitate sau buletinul de încercări eliberat de către un laborator acreditat, cu toate acestea, este de menționat faptul că responsabil de inofensivitatea produselor agroalimentare realizate o poartă producătorul.

Investigațiile pentru determinarea conținutului de nitrați se efectuează doar în laboratoarele acreditate, iar dispozitive digitale din comerț (nitratoteste) nu pot fi verificate metrologic, astfel rezultatele obținute cu privire la conținutul de nitrați nu sînt considerate veridice, totodată, limitele maxime folosite de aceste dispozitive nu coincid cu legislația națională.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load