COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

ANRE va examina cererea Moldovagaz cu privire la reducerea tarifelor la gaz

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a recepționat cererea S.A. "Moldovagaz" cu privire la examinarea și aprobarea prețurilor reglementate la gazele naturale furnizate consumatorilor finali.

ANRE urmează să verifice cererea titularului de licență, cel puțin sub următoarele aspecte: corectitudinea planificării volumelor gazelor naturale importate, prețului de achiziție, aplicării ratei de schimb valutar; excluderea subvențiilor încrucișate între categorii de consumatori; aplicarea corectă a parametrilor de actualizare a costurilor de bază; excluderea erorilor de calcul etc.

Consiliul de Administrație al ANRE s-a angajat să examineze cererea titularului de licență în termeni proximi în strictă conformitate cu legea sectorială.

După cum a informat agenția INFOTAG anterior, la data de 17 septembrie, S.A. "Moldovagaz" a propus ANRE să revizuiască tarifele la gaze pentru trimestrul patru. Tariful mediu ar trebui să fie de 4083 lei pentru 1 000 de metri cubi, sau cu 7,6% mai mic decît cel existent în mărime de 4 420 lei (fără TVA).

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load