COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

ANRE: Tariful la gaz va fi unul corect pentru consumatorii finali

21 sep. 2021,, 18:45   Economie
3602 6

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică urmează să examineze solicitarea Moldovagaz cu privire la majorarea tarifului la gaz.

Acest lucru se va întîmpla după ce ANRE va avea contractul cu prețul de import al gazelor, dar și solicitarea Moldovagaz cu privire la majorarea tarifului, care deocamdată nu a fost depusă la agenție, transmite Noi.md cu referire la Bani.md.

”Nu am primit o solicitare de majorare a tarifului la gaz din partea Moldovagaz. Noi am atenționat să se grăbească în condițiile în care actualul contract expiră la sfîrșitul lunii septembrie. Vedem tendințele internaționale ale prețului la gaze și care au o evoluție similară cu cele ale petrolului.

Moldovagaz are dreptul să solicite revizuirea tarifelor, iar ANRE are la dispoziție șase luni. Va crește sau nu va crește vom vedea. Cert e că vom veni cu prețuri argumentate”, a explicat directorul ANRE, Eugen Carpov, într-o conferință de presă.

Potrivit lui, sînt așteptate prețuri rezonabile în urma negocierilor contractului de livrare a gazelor.


Săptămîna trecută, directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, susține că tariful la gaz pentru consumatorii finali va crește cu 35%.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X