ANRE confirmă disponibilitatea stocurilor de motorină

22 mar. 10:38   Economie
3837 0

În ultimele zile în unele publicații media au apărut informații despre nivelul scăzut al stocurilor de carburanți deținute de companiile petroliere, în special de motorină.

Pentru a evita speculațiile la acest subiect, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) vine cu următoarele precizări.

ANRE realizează un proces de raportare și monitorizare zilnică a nivelului stocurilor de produse petroliere deținute de către importatori la depozitele acestora, precum și în terminalul petrolier din cadrul Portului Internațional Liber Giurgiulești, preconizate pentru import în Republica Moldova.

În baza datelor actualizate zilnic, Agenția confirmă disponibilitatea în prezent a stocurilor de motorină și benzină pentru acoperirea deplină a necesităților curente de consum atît pentru persoanele fizice, cît și pentru agenții economici, inclusiv în contextul creșterii cererii sezoniere generate de începutul lucrărilor agricole.

Informația care a apărut public și care a trezit îngrijorări privind suficiența stocurilor de motorină disponibile în țară se referă la cantitățile înregistrate la sfîrșitul anului trecut și nu poate fi relevantă pentru situația curentă, adică luna martie 2023.

0
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий