ANRE anunță cînd va fi aprobată noua metodologie de stabilire a prețurilor la carburanți

ANRE anunță cînd va fi aprobată noua metodologie de stabilire a prețurilor la carburanți

Consiliul de administrare ANRE anunță că la a stabilit o ședință pentru 11 martie curent în care va fi examinat și propus spre aprobare Proiectul Metodologiei formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere, dar și alte proiecte de acte de reglementare.


Decizia a fost luată în prima ședință de lucru de astăzi, 1 martie, a noilor membri din cadrul Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.


Potrivit noii metodologii, care urmează să fie aprobată, petroliștii vor stabili și vor modifica de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat reieșind din consumurile și cheltuielile aferente comercializării produselor respective, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile, incluzând o rată de rentabilitate anuală prevăzută de Metodologie, dar care nu va depăși 10%.


Ședința din 11 martie curent va fi una publică.


Menționăm că, actualii directori au fost selectați în cadrul unui concurs public organizat de Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii Moldova. Astfel, în funcția de Director General a fost numit dl Veaceslav Untila, de asemenea, din Consiliu mai fac parte dl Ștefan Creangă, dl Octavian Calmîc și dl Eugen Carpov.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load