X 

ANRE a suspendat licența furnizorului „Rotalin Gaz Trading”

2 oct. 15:58   Economie
2729 1

ANRE a suspendat licența furnizorului SRL „Rotalin Gaz Trading” și a obligat S.A. „Moldovagaz” să asigure furnizarea de ultimă opţiune consumatorilor acestuia

Astăzi, 02.10.2023, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului de administrație al ANRE, a fost suspendată pentru un termen de 3 luni licența de furnizare eliberată SRL „Rotalin Gaz Trading”. Concomitent, obligația temporară de a asigura consumatorii finali cu gaze naturale a fost impusă furnizorului de ultimă opțiune S.A. „Moldovagaz”.

Această decizie a fost luată după ce SRL „Rotalin Gaz Trading” a refuzat îndeplinirea prescripțiilor emise în adresa sa pe parcursul săptămînii precedente, conform cărora ANRE a dispus neadmiterea situației de întrerupere a executării sarcinilor legale de asigurare a furnizării gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate. Conform informaților oficiale parvenite de la operatorul sistemului de transport SRL „Vestmoldtransgaz”, din 01.10.2023 SRL „Rotalin Gaz Trading” nu a depus nici un raport privind debitul real pe care acesta doreşte să-l injecteze sau să-l retragă efectiv din sistem, fapt ce reprezintă o confirmare a încetării activității de furnizare a gazelor naturale.

Începînd cu ziua de mîine, 03.10.2023, furnizorul de ultimă opţiune S.A. „Moldovagaz”, va furniza gazele naturale consumatorilor finali SRL „Rotalin Gaz Trading”. Contractul de furnizare a gazelor naturale cu S.A. „Moldovagaz”, în contextul obligației de serviciu public de furnizare de ultimă opțiune, se consideră încheiat începînd cu ziua în care furnizarea fizică către consumatorul final este stabilită şi asigurată, indiferent dacă respectivul consumator final a depus sau nu cererea privind furnizarea gazelor naturale.

Totodată, Consiliul de administrație a dispus inițierea procedurii de aplicare a sancțiunilor financiare întreprinderii SRL „Rotalin Gaz Trading”.


Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, asigură consumatorii SRL „Rotalin Gaz Trading” că procesul de furnizare a gazelor nu va fi întrerupt, precum și că va pune în aplicare tot instrumentarul de măsuri legale pentru responsabilizarea furnizorului care a admis un astfel de comportament în raport cu clienții săi.

8
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?