Criza energetică stiri: 1575
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3386

ANRE a majorat prețul la curentul electric furnizată de Energocom

5 oct. 10:33   Economie
3237 0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat solicitarea furnizorului central de energie electrică S.A. Energocom de a majora prețului la curentul electric cu 1,09 lei pentru un kilowatt pe oră. Ca urmare noul tarif este de 4,33 de lei pentru un kilowatt pe oră, fără TVA.

Potrivit ANRE, factorii care au cauzat majorarea prețului reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central sînt:

aplicarea prețului reglementat pentru energia electrică estimată a fi procurată de la S.A. „Termoelectrica” în cuantum de 4,54 lei/kWh, conform Hotărîrii Consiliului de Administrație al ANRE nr. 748 din 28.09.2022, care este cu 1,19 lei/kWh mai mare decît prețul în vigoare;

aplicarea prețului reglementat pentru energia electrică estimată a fi procurată de la S.A. „CET Nord” în cuantum de 4,57 lei/kWh, conform Hotărîrii Consiliului de Administrație al ANRE nr. 747 din 28.09.2022, care este cu 1,46 lei/kWh mai mare decît prețul în vigoare.

Astfel, aprobarea prețului reglementat de furnizare în cuantum de 4,33 lei/kWh are drept scop asigurarea viabilității economice a furnizorului central de energie electrică și consolidarea capacităților financiare ale acestuia, pentru a-și onora obligațiunile de a procura energia electrică produsă de sursele locale, transmite realitatea.md.


Prezenta Hotărîre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Aceasta poate fi contestată la autoritatea emitentă, în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав