X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

ANRE a aprobat noile tarife la energia electrică

30 noi. 2022,, 11:17   Economie
3854 1

Agenția Națională pentru Reglementare în energetică a dat curs solicitării furnizorilor cu privire la majorarea tarifelor la electricitate.

În cadrul ședinței de astăzi a regulatorului au fost aprobate următorul tarif reglementat de furnizare a energiei electrice de către Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L - 5,91 lei/kWh.

În cazul energiei electrice furnizate de către S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” va fi aplicat un tarif de 5,60 lei/kWh.

Potrivit ANRE, motivele care au generat necesitatea ajustării prețurilor pentru energia electrică furnizată consumatorilor au fost următoarele: agravarea crizei energetice din regiune, provocată de războiul din Ucraina; distrugerea sistemului energetic ucrainean urmare a bombardamentelor, stoparea totală a livrărilor de energie electrică de către centrala de la Cuciurgan (MGRES) urmare a limitării de către Gazprom a livrărilor de gaze naturale către Republica Moldova.

Luînd în considerare ponderea energiei electrice de import în cantitatea totală de energie electrică furnizată de către cei doi furnizori și evoluția prețurilor aferente acestei energii, se atestă un impact mai redus asupra prețurilor finale de furnizare a energiei electrice de către S.A „Furnizarea energiei electrice Nord” în comparație cu Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L, se mai arată în comunicatul ANRE.


Noile prețuri reglementate vor fi aplicate din 2 decembrie 2022, data publicării în Monitorul Oficial.

0
0
0
1
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий