COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

ANRE a aprobat contracte noi de procurare a energiei electrice

ANRE a aprobat contracte noi de procurare a energiei electrice

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a avizat contracte noi de procurare a energiei electrice, începînd cu 1 aprilie 2020, pe un termen de trei luni, prețul de achiziție micșorăndu-se cu 9 la sută, relatează Noi.md.

Potrivit ANRE, având în vedere necesitatea asigurării fiabile și în regim continuu a consumatorilor cu energie electrică, regulatorul a avizat contractele de procurare a energiei electrice, între SA „ENERGOCOM”, ÎCS „Premier Energy”, ÎCS ,,Premier Energy Distribution” SA, ÎS „Moldelectrica”, SA „RED Nord” și SA „FEE-Nord”.

Potrivit documentelor, prețul pentru un kWh de energie electrică constituie 0,0499 dolari SUA sau cu 9% mai puțin decît în contractele precedente valabile în perioada 1 aprilie 2019 – 31 martie 2020.


Noile contractele sunt valabile pe o perioadă de 3 luni – de la 1 aprilie pînă la 30 iunie 2020.

ANRE a menționat că, obiectul contractelor reprezintă procurarea energiei și puterii electrice pentru acoperirea consumului tehnologic și a pierderilor de energie electrică din rețelele electrice de transport, de distribuție, dar, și pentru acoperirea necesităților de consum.

După cum s-a menționat anterior, conform Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a fost instituită o procedură specială de procurare a energiei electrice, Companiei „ENERGOCOM” fiind impusă obligația de furnizare a energiei electrice cu acoperirea a 100% din necesitatele furnizorilor reglementați de energie electrică, operatorilor de sistemelor de distribuție și operatorului sistemului de transport și altor participanți ai pieței de energie electrică dintr-o singură sursă pentru o perioadă de 3 luni cu posibilitatea prelungirii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load