COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2953
Puterea stiri: 6776
Coronavirus stiri: 7597

Andrei Spînu, despre criza de la Calea Ferată: Vrem să aprobăm un nou Cod Feroviar

16 sep. 21:30   Economie
1524 2

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a spus că pentru redresarea situației deplorabile de la ÎS „Calea Ferată din Moldova” este nevoie de aprobarea în Parlament a unui nou Cod al Transportului Feroviar.

În acest sens, ministrul a dat vina pe fostele guvernări pentru faptul că nu l-au aprobat pînă în prezent, din motiv că acolo ar fi existat interese politice și economice, transmite Noi.md cu refeire la Realitatea.md.

„Avem nevoie să aprobăm Codul Feroviar în Parlament, un proiect care nu s-a dorit să fie votat din diverse motive. Și sistemul s-a arătat a fi unul de corupție foarte mare. Acest nou Cod Feroviar vine să facă regulă și responsabilizare față de anumite companii.

Am discutat cu mai mulți parteneri de reconstrucție a căilor ferate Giurgiulești-Chișinău. Am discutat și cu ambasadorul Romîniei acest subiect. Avem și parteneri francezi, care sînt gata să ne ajute în acest sens”, a declarat Andrei Spînu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽