X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1124

Andrei Spînu comentează solicitarea Moldovagaz de a majora tarifele la gazele naturale

19 sep. 21:20   Economie
1898 1

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a comentat solicitarea Moldovagaz către ANRE, de a majora tariful la gazele naturale cu 31%. Spînu consideră că acum ar trebui să fie un tarif mai mic pentru a scădea povara de pe umerii cetățenilor, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

„Pînă la urmă ANRE trebuie să se expună pe corectitudinea calculelor. În același timp, metodologia de calcul a tarifelor este media anuală, încurajez ANRE să facă aceste calcule, care sînt devierile negative care se vor include în această perioadă. Opinia mea personală este ca acum să avem un tarif cît mai mic și cu compensațiile de la Guvern pentru a scădea povara pentru oameni”, a declarat Spînu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Întrebat de ce nu a mers la Moscova la Forumul gazului, ministrul a spus:

„Cred că este cert de ce nu am fost”, a precizat Spînu.

De menționat că președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, a întreprins o vizită la Sankt Petersburg, săptămîna trecută, unde a participat la Forumul Gazului. Potrivit lui Ceban, în cadrul vizitei a avut o serie de întrevederi cu conducerea Gazprom, unde a vorbit despre necesitatea semnării unui acord privind stingerea datoriei istorice a Moldovagaz către Gazprom.


Între timp, Moldovagaz a solicitat pe 19 septembrie ANRE, majorarea tarifului la gazele naturale. Astfel un m3 de gaz ar putea costa 27, 665 de lei fără TVA, iar cu TVA – 29,88 lei, începînd cu 1 octombrie.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав