Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

Andrei Spînu a dezvăluit cauza deconectării avariate a blocului energetic de la Termoelectrica

19 ian. 21:13   Economie
1700 0

Vicepremierul Andrei Spînu a anunțat pe 19 ianuarie că Comisia externă de expertiză constituită de Agenția Proprietății Publice (ASP) a stabilit cauza preliminară a incidentului de la blocul energetic nr. 3 din cadrul Centralei Electrice cu Termoficare nr.2.

Ministrul susține că de vină ar fi „o defecțiune tehnică din cauza uzurii metalului”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Am văzut primul draft, se mai lucrează la definitivare și cred că pînă la finalul lunii ar trebui să fie făcut public. Din ceea ce am reușit să citesc, a fost o defecțiune tehnică din cauza uzurii metaluli sau așa numita oboseală a metalului”, a declarat Andrei Spînu, transmite newsmaker.

Totodată, vicepremierul precizează că avaria nu s-a produs l-a sistemul de răcire a blocului reparat.


„Noi nu am cumpărat nimic nou. Blocul doi a fost oprit, la blocul trei au fost făcute în vară reparații. sînt două sisteme de răcire a blocului, unul este pe bază de hidrogen și altul pe apă. Cel care a fost reparat a fost cel cu hidrogen. Cel de apă a fost testat, iar acolo unde au fost mici defecte a fost reparat. Defecțiunea a avut loc cu totul în altă parte”, a precizat el.

Amintim că generatorul de la blocul energetic numărul 3 al Termoelectrica s-a defectat la doar cîteva săptămîni după finalizarea lucrărilor de reparație capitală. Centrala Electrică cu Termoficare numărul 3 din Chișinău este esențială pentru generarea de căldură și curent. Lucrările au fost efectuate de compania Horus, care a cîștigat cu scandal licitația de reabilitare în luna iunie curent și a garantat calitatea reparației pe un termen de cel puțin doi ani.

0
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?