X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Ancheta de la Moldovagaz, la final! Angajatul, care ar fi scurs deliberat informații importante, a fost demis

16 mai. 2023,, 20:45   Economie
6537 0

Ancheta internă, demarată la Moldovagaz, după ce un angajat al companiei ar fi scurs în mod deliberat informații importante, a ajuns la final. Persoana vizată a fost demisă.

Este vorba despre Vladimir Crivciun, consilier al vicepreședintelui Moldovagaz, Vitalie Țurcanu.

Crivciun ar fi scos pe un stick de memorie, pentru a-l da rușilor, contractul confidențial dintre Moldovagaz și Energocom, privind împrumutul de 1 miliard 50 de milioane de lei, luat în toamna anului 2022, pentru achitarea datoriilor față de Gazprom, scrie tv8.md.

„S-a depistat scurgerea de informații, s-a depistat că persoana respectivă a neglijat instrucțiunea și regulamentele interne ale companiei și a încălcat prevederile contractului, fiindcă dumnealui nu avea dreptul să divulge informații confidențiale”, a declarat președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, la solicitarea TV8.md.

Vadim Ceban a mai precizat că concluziile anchetei interne de la Moldovagaz vor fi expediate Procuraturii Generale (PG).


„Noi ne-am axat mai mult pe încălcarea procedurilor interne, legislației în vigoare și contractului individual de muncă, dar pentru faptul cum s-a dus mai departe informația, noi am sesizat Procuratura Generală. Urmează lucrul acesta să fie apreciat și de către instituțiile de drept”, a mai precizat șeful Moldovagaz, Vadim Ceban.

Vladimir Crivciun a activat în urmă cu mai mulți ani și la Ministerul Economiei, iar în anul 2018, printr-un decret al șefului statului de atunci, Igor Dodon, Crivciun, care este și expert în domeniul politicii industriale, a devenit membru al Consiliului economic pe lîngă președintele Republicii Moldova.

Vicepreședintele Moldovagaz, Vitalie Țurcanu, cel pe care îl consiliază Vladimir Crivciun, a fost la rîndul său secretar în același Consiliui economic de pe lîngă președintele Republicii Moldova.

Potrivit mold-street, Gazprom deține o cotă de 50% din capitalul Moldovagaz, dar împreună cu cea a regiunii separatiste controlează peste 63% din capitalul social al monopolului gazelor. Guvernul Republicii Moldova deține o cotă de 35,3% din capitalul Moldovagaz.

4
3
1
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?