COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Anatol Usatîi anunță un nou termen pentru finalizarea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău

Anatol Usatîi anunță un nou termen pentru finalizarea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău

Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău trebuie să fie gata pînă în luna august 2020, anunță ministrul Economiei, Anatol Usatîi.

Compania care execută lucrările de construcție a gazoductului a realizat pînă acum lucrările în termen, așa cum prevede proiectul, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.

„E realist în luna mai să fie realizate lucrările fizice de construcție, dar conform contractului, termenul este sfîrșitul lunii iulie, începutul lunii august. Analizînd graficul de execuție a lucrărilor, sursele disponibile, nu avem flăgulețe roșii care ne-ar arăta că ceva se întîmplă și nu putem merge mai departe. Probleme tehnice mai apar, dar noi nu le numim probleme, ci provocări”, a declarat ministrul Economiei la emisiunea „Punctul pe azi” de la „TVR Moldova”.


Întrebat de ce acest proiect a fost tărăgănat atît de mult, Anatol Usatîi a spus că conducta trece pe alocuri pe proprietăți private și uneori trebuie de schimbat traseul și de reavizat proiectul.

„Apar întrebări, dar noi conlucrăm cu compania, sîntem în aceeași barcă și cu cît mai repede cu atît mai bine”, a punctat Usatîi.

Potrivit ministrului, după capacitate, conducta Iași-Ungheni-Chișinău va putea să acopere de la 40% pînă la 60% din necesarul de gaze naturale pentru R. Moldova.

În luna iulie, fostul ministru de Externe Nicu Popescu a declarat, după o vizită la București, că „în primăvara anului viitor trebuie să avem gaze cumpărate din Romînia în aragazele de la Chișinău”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load