Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 581
Preşedintele stiri: 3734

Alaiba: Am început o nouă reformă

8 iun. 10:25   Economie
2405 1

Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio (SNMFR) va fuziona cu Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Despre acest lucru anunță ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba.

„O să fortificăm autoritatea de reglementare ANRCETI prin transferul atribuțiilor de gestionare tehnică a spectrului de frecvențe radio, după exemplul mai multor state europene, unde atribuțiile sunt îndeplinite de o singură instituție de stat. Mai multe instituții costă mai mult, iar cineva plătește pentru asta, și anume consumatorul. Povara administrativă totdeauna e acoperită de costuri în plus pentru consumatori. Un avantaj economic al țării noastre este conectivitatea. Avem acoperire deplină, internet rapid și relativ ieftin. Vrem să fortificam aceste avantaje prin această eficientizare”, menționează Alaiba.

Utilizatorii de telefonie mobilă și internet mobil vor achita prețuri mai corecte pentru serviciile de telefonie și internet.

„Totodată, vom ajuta oamenii să economisească. În contextul eliminării roamingului cu țările Uniunii Europene este important să facem instituțiile cît mai eficiente, iar costurile pe care le suportă cetățenii și antreprenorii – cît mai mici. Rezultat – competitivitate economică”, adaugă el.

2
1
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?