COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Agricultorii vor beneficia de tehnică și echipament agricol nou în cadrul unui proiect

Agricultorii vor beneficia de tehnică și echipament agricol nou în cadrul unui proiect

Agricultorii din Republica Moldova vor putea accesa surse financiare pentru a beneficia de tehnică și echipament agricol nou în cadrul proiectului „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol”, implementat cu suportul Japoniei.

Proiectul a fost examinat la ședința Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, transmite IPN.

Comisia urmează să propună plenului Parlamentului ratificarea Acordului de împrumut dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională, precum și a Acordului cu Guvernul Japoniei privind acordarea unui împrumut.


Japonia va oferi un credit preferențial Republicii Moldova, în valoare de circa 18,65 de milioane dolari SUA, pentru susținerea fermierilor moldoveni. Creditul va fi utilizat pentru îmbunătățirea productivității agricole prin furnizarea tehnicii agricole și a echipamentului post-recoltare destinate întreprinderilor mici și mijlocii. Agricultorii vor putea accesa surse financiare pentru a beneficia de tehnică și echipament agricol la un preț redus, scutit de TVA la import, cu posibilitatea de achitare în rate și fără gaj.

Împrumutul este acordat pentru o perioadă de 40 de ani, cu o rată a dobînzii de 0,1% anual și o perioadă de grație de 12 ani. Proiectul „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol” are o acoperire națională și de beneficiile acestuia se pot bucura toți agricultorii din Republica Moldova.

Acordul, întocmit prin schimb de note, între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind acordarea unui împrumut pentru implementarea proiectului „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol” a fost semnat în luna iunie anul curent, la Chișinău. Proiectul de lege urmează să fie dezbătut în ședința plenară a Parlamentului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load