TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Agențiile de turism din țară și-au închis ușile: "Avem nevoie să fim scutiți de impozite"

Odată cu închiderea spațiului aerian, dar și frontierele terestre, agențiile de turism au fost printre cele mai afectate de criză.

Unele companii se gîndesc chiar să dea afară o parte dintre angajați, pentru a putea acoperi pagubele provocate de stoparea vînzărilor. Totuși, rezervările care au fost făcute pentru vacanța de vară rămîn încă vigoare, în speranța că situația de criză va fi depășită pînă atunci, scrie tv8.md.

Directorul unei companii de turism spune că, în această perioadă, agenția se confruntă cu probleme financiare colosale, pentru că toate vînzările au fost întrerupte. Iar din acest motiv, administrația se gîndește să reducă din personal.

„Compania noastră are peste un milion de lei cheltuieli lunare. Dacă noi nu încasăm bani, nu putem să acoperim aceste cheltuieli. Cu siguranță o să trecem de această perioadă și vom avea nevoie de personal. În cazul în care nu, vom fi nevoiți să reducem din persoanl în jur de 90 la sută”, Ion Curmel, director general agenției de turism.

O soluție ar fi scutirea de taxe, măcar pentru o lună, spune directorul agenției.


„Noi vedem o soluție – am avea nevoie de o vacanță la achitările de impozite. Ar fi o salvare pentru cîteva luni. Ne-ar da un pic de aer să mergem mai departe”, Ion Curmel, director general agenției de turism.

Acum cîteva zile, premierul Ion Chicu anunța că guvernul nu are bani pentru a-I ajuta pe reprezentantii sectorului privat din țară. Astfel, demnitarul a menționat că statul nu va putea compensa toate pierderile acestui sector. Din 15 martie, toate activitățile comerciale și-au sistat activitatea, cu excepția magazinelor alimentare, a farmaciilor și a stațiilor peco.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load