X 

Agenții economici pot solicita compensații pentru gazele naturale

15 mar. 13:00   Economie
2133 0

Agenții economici pot solicita compensații pentru gazul consumat. În acest context, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării a menționat că compensația poate fi solicitată doar de anumite categorii de agenți economici și a explicat pașii ce trebuie urmați.

Pentru a fi eligibil de a primi compensația, este necesar ca agentul economic să aibă completată declarația privind TVA pentru luna pentru care solicită compensarea. Această declarație este obligatorie doar pentru plătitorii de TVA, în timp ce neplătitorii de TVA nu au nevoie de aceasta, transmite publika.

După completarea declarației TVA (pentru plătitorii de TVA), următorul pas este să depuneți o cerere de compensare a costului pentru volumul de gaz consumat. Procedura de aplicare pentru compensație poate fi realizată în următorul mod:

1) Accesați portalul "servicii.fisc.md" și autentificați-vă;

2) Alegeți "Tipul Persoanei" "Persoană Juridică";


3) Alegeți "Declarație electronică";

4) Alegeți "Accesarea Serviciului";

5) Accesați "Declarație nouă";

6) Accesați și îndepliniți formularul CCG22.

După ce ați completat și salvat formularul CCG22, cererea dumneavoastră este înregistrată și urmează a fi procesată.

Mai jos puteți vedea procedura de aplicare pentru compensații prin imagini ilustrative:

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării aminteste că antreprenorii care se regăsesc în categoria de consumatori noncasnici cu anumite activități de bază (conform CAEM), iar plata pentru gazele naturale reprezintă cel puțin 5% din valoarea mărfurilor și serviciilor livrate per lună, pot să depună o cerere pentru a solicita compensații pentru întreg volumul consumat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий