Agenția Proprietății Publice va reveni în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii

Agenția Proprietății Publice va reveni în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii

Agenția Proprietății Publice va trece din subordinea Guvernului în subordinea directă a Ministerului Economiei și Infrastructurii.


Acest lucru este prevăzut de modificările corespunzătoare la legislația în vigoare, pe care Parlamentul le-a aprobat în ședința plenară de astăzi, transmite Noi.md.


Potrivit autorului inițiativei legislative, deputatul Sergiu Litvinenco, cel mai rezonabil ar fi ca această instituție abilitată cu administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice a statului, să treacă din subordinea Guvernului în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii, care anterior a fost împuternicit să elaboreze politici în acest domeniu.


Repoziționarea Agenția Proprietății Publice în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii va permite ministerului de a coordona şi monitoriza activitatea acesteia în scopul îmbunătățirii performanțelor, prin asigurarea creării unor mecanisme de supraveghere a activității entităților economice cu capital de stat, implementarea mecanismelor pentru diminuarea riscurilor de corupție și prin dezvoltarea mecanismelor de control la nivel de companie, inclusiv prin aplicarea procedurilor de gestionare a riscurilor.


Guvernul, în termen de două luni, va aduce actele normative în concordanță cu prevederile acestei legi.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load