COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Agenția Proprietății Publice nu a știut că „Blue Air” își cedează cota la „Air Moldova”

Agenția Proprietății Publice nu a știut că „Blue Air” își cedează cota la „Air Moldova”

Agenția Proprietății Publice (APP) nu știa nimic despre intenția companiei „Blue Air” de a renunța la cota parte de 45% din capitalul firmei „Civil Aviation Group”, care a privatizat „Air Moldova”, achitînd un preț de 50 de milioane de lei și asumîndu-și obligațiunea de a acoperi datoriile de 1,25 miliarde de lei pe care le avea la moment operatorul avia de stat.

Reprezentanții APP susțin că, odată ce „Air Moldova” a fost privatizată, entitatea privată nu este obligată să anunțe autoritățile despre schimbările care au loc în capitalul „Civil Aviation Group”.

În urma tranzacției efectuate de „Blue Air”, pachetul deținut de companie a fost cedat afaceristului leton Dzintars Pomers, care a fost pînă acum doar administratorul „Civil Aviation Group”.


Comisia parlamentară de anchetă care a investigat privatizarea „Air Moldova” a identificat mai multe nereguli la organizarea procesului și a sesizat Procuratura. Ulterior, oamenii legii au anunțat că a fost inițiată o cauză penală și Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de 301,6 milioane de lei ce aparțin operatorului aerian.

Atît ministrul Economiei, Vadim Brînzan, cît și șefa Guvernului Maia Sandu au declarat anterior că „Air Moldova” trebuie să fie întoarsă în proprietatea statului, pentru că procesul de privatizare a fost viciat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load