Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Agenţia Franceză pentru Dezvoltare va susţine căile ferate şi sistemul energetic din R. Moldova

24 mai. 22:00   Economie
1795

Republica Moldova a semnat cu Agenţia Franceză pentru Dezvoltare (AFD) un memorandum care va contribui la reforme importante în domeniul căilor ferate, precum şi la modernizarea sistemului energetic din ţara noastră. Despre aceasta a declarat astăzi vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, care a susţinut la Chişinău o conferinţă de presă cu directorul general al AFD, Rémy Rioux, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

„În primul rînd, țara noastră va beneficia de asistenţă tehnică pentru Moldelectrica şi Calea Ferată din Moldova, în valoare de opt sute de mii de euro. De asemenea, pentru prima dată în ţara noastră va fi organizat un forum dedicat transportului feroviar”, a declarat Spînu.

Potrivit vicepremierului, un alt document adiţional, agreat în numele Guvernului, prevede un sprijin de 60 de milioane de euro pentru susţinerea bugetului ţării.

La rîndul său, Rémy Rioux a menţionat că Franţa este un partener de nădejde al Republicii Moldova şi va susţine proiecte de dezvoltare iniţiate de autorităţile ţării, "proiecte care sînt ambiţioase, importante, dar şi complicat de realizat în actualele condiţii cauzate de postpandemie, război, creşterea preţurilor şi criza energetică".

Vizita la Chişinău a şefului Agenţiei Franceze pentru Dezvoltare are loc după întîlnirea de săpămîna trecută a preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la Paris. Şefa statului a avut o întrevedere cu Remy Rioux, iar discuția s-a referit la proiectele pe care AFD le va realiza în Republica Moldova începînd cu anul curent.


Agenţia Franceză pentru Dezvoltare operează investiţii de 12 miliarde de euro pe an în peste 130 de ţări ale lumii.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав