TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Administrația Președintelui va prezenta conceptul de dezvoltare a industriei turistice

Administrația Președintelui va prezenta conceptul de dezvoltare a industriei turistice

Administrația Președintelui Moldovei va prezenta la toamnă conceptul de dezvoltare a industriei turistice, a căruia realizare va contribui la atragerea cîtorva milioane de turiști, schimbarea în ansamblu a situației în țară, în special, a infrastructurii ei economice, la prosperarea localităților rurale.

Acest lucru a fost declarat de către Președintele Moldovei, Igor Dodon, la postul de televiziune Moldova 1, relatează Noi.md.


Șeful statului a menționat că țările precum Armenia și Georgia, care au aceleași posibilități și caracteristici ca și Moldova, atrag anual de la 3 milioane pînă la 5 milioane de turiști, pe cînd Moldova oficial găzduiește cîteva sute de turiști.

„Ce înseamnă un milion de turiști? Înseamnă că miliardul de dolari de la acești turiști va rămînea în țară. Dacă vorbim despre vinuri, spre exemplu, ce este mai bine pentru țară - ca un milion de sticle să fie exportate în Rusia sau ca același milion să fie consumat de ruși, europeni și alții aici în Moldova?

E bine și așa și așa, dar pentru valoarea adăugată poate totuși e mai bine ca ei să vină aici. Este valoarea adăugată din afară. Dacă un turist comandă o sticlă de vinuri, el, evident, va avea nevoie și de o gustare, cum spun rușii. Este nevoie și de un hotel, de aceea este necesar să se investească în drumuri bune. Și atunci un turist creează 5-6 locuri de muncă”, a specificat Igor Dodon.

„Industria turismului ar putea schimba total situația în Moldova, în special infrastructura economică. Consider că în viitor așa și va fi. Moldova devine o destinație destul de interesantă, necunoscută pînă acum. Ea este aproape. Două ore de zbor cu avionul din Moscova și ești aici. Sunt convins că dacă noi vom adopta această abordare atunci 1-2 milioane de turiști vor putea vizita Moldova anual. Iar 2 milioane de turiști din Moscova, Bruxelles, România, Ucraina și alte țări vor putea schimba total structura economiei și dezvoltarea infrastructurii. Vor prospera și localitățile rurale deoarece turiștii vin nu numai la Chișinău. Ei vor dori să viziteze Cricova, Orheiul Vechi, Hîncești, sudul Moldovei, în special, Comratul. În final va fi dezvoltată întreaga infrastructură, drumurile etc.”, a declarat Președintele țării.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load