Administraţia de la Comrat a alocat 1,3 mln de lei pentru noi locuri de muncă

Administraţia de la Comrat a alocat 1,3 mln de lei pentru noi locuri de muncă

Executivul UTA Gagauz-Yeri a anunţat că este gata să subvenţioneze în anul 2018 crearea a 130 de locuri noi de muncă.


În acest scop, autorităţile autonomiei au alocat 1,3 milioane de lei în Fondul regional de susţinere a antreprenoriatului, transmite MOLDPRES.


Tatiana Donceva, şeful Direcţiei pentru dezvoltare a economiei, a declarat presei locale că vor fi susţinuţi antreprenorii care intenţionează să-şi extindă afacerile şi să deschidă noi locuri de muncă.


„Pentru întreprinderile care sînt pregătite să creeze cel puţin zece locuri de muncă, vom oferi ajutor în valoare de 20 mii de lei pentru fiecare angajare. Pentru anul curent am rezervat 1,3 mln de lei pentru 130 de locuri de muncă. Antreprenorii, care vor depune cereri eligibile de înscriere în acest program, pînă la finele anului vor primi jumătate din suma prevăzută, iar restul – în anul următor”, a spus Tatiana Donceva, citată de gagauzinfo.md.


Pe parcursul lunii februarie, la Comrat au avut loc dezbateri publice, iar businessmenii locali au fost informaţi despre detaliile programului regional de subvenţionare a locurilor de muncă nou-create. 


Totodată, în autonomia găgăuză a fost lansat un program de granturi pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Conform acestuia, 15 companii din regiune vor beneficia de susţinere în valoare de 200 mii de lei. Aceşti bani urmează să fie direcţionaţi pentru crearea locurilor de muncă, consolidarea potenţialului economic şi lansarea start-up-lor.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load