COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

AAC cere “Avia Invest” să prezinte baza de cost a tarifelor la serviciile aeroportuare

AAC cere “Avia Invest” să prezinte baza de cost a tarifelor la serviciile aeroportuare

Autoritatea Aeronautică Civilă a solicitat repetat concesionarului „Avia Invest” SRL, prezentarea bazei de cost a tarifelor la serviciile aeroportuare pentru anul 2020.

Potrivit Codului aerian, AAC verifică corectitudinea formării mărimii taxelor pentru serviciile aeroportuare şi de navigație aeriană.

Solicitările sînt facute în scopul asigurării transparenței la aplicarea tarifelor aeroportuare și ca urmare a recomandărilor expuse de Curtea de Conturi conform Hotărîrii nr. 1 din 24.01.2020 - „Cu privire la aprobarea Raportului auditului conformității încheierii și executării prevederilor Contractului de parteneriat public-privat privind concesionarea activelor Î.S „Aeroportul Internațional Chișinău”.


Anterior Autoritatea Aeronautică Civilă a sesizat organele de drept ca urmare a refuzului concesionarului “Avia Invest” SRL de a prezenta baza de cost pentru tarifele aeroportuare, care la rîndul lor au protocolat contravenția și au transmis dosarul în instanță pentru aplicarea sancțiunii.

"Refuzul generează îndoieli referitoare la corectitudinea formării mărimii taxelor pentru serviciile aeroportuare de către “Avia Invest” SRL. Aceste acțiuni de monitorizare, obligatorii potrivit legii, au scopul de a aduce transparență în procesul de formare și calcul a tarifelor aeroportuare aplicate de “Avia Invest” SRL, asigurînd protejarea intereselor utilizatorilor de servicii aeroportuare", se arată în declarația AAC.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load