X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1148

A fost extins termenul de implementare a Programului operațional comun România – R. Moldova

28 iul. 14:45   Economie
2084 0

Parlamentul a votat pentru extinderea termenului de implementare a Programului operațional comun România – Republica Moldova.

În cadrul ședinței plenare de astăzi, a fost aprobată, în a doua lectură, ratificarea unui amendament la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României.

Astfel, perioada de executare a tratatului a fost extinsă cu încă un an, pînă la 31 decembrie 2025. Această modificare este necesară din cauza consecințelor provocate de pandemia de Covid-19.

Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României a fost semnat în 2016 și prevede acordarea unui grant de în valoare de 89,1 milioane de euro pentru implementarea mai multor activități în țara noastră. Beneficiari ai proiectului pot fi autoritățile publice sau centrale, organizațiile internaționale sau organizațiile non-guvernamentale.

Documentul a fost susținut în lectură finală de 65 de deputați.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав