TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A crescut prețul la nuci

A crescut prețul la nuci

Dacă în decembrie prețul pentru un kilogram era de 70 de lei, acum este de o sută de lei. Se întîmplă pentru că după sărbătorile de iarnă a rămas puțină marfă, susțin comercianții. Iar cumpărătorii se plîng că au obosit de atîtea majorări de prețuri.

La tarabele de la Piața Centrală, prețurile variau între 100 și 180 de lei pentru un kilogram de miez de nucă, transmite NOI.md cu referire la protv.md.


Vînzătorii au o explicație.

”Înainte de Anul Nou era 70, dar acum avem marfă mai puțină și noi ridicăm prețul. Undeva treizeci, douăzeci de procente s-a scumpit. Noi singuri ridicăm prețurile cîte puțin.”

Asociația Producătorilor de Culturi Nucifere susțin că această majorare se datorează și cererii mari pe piața din Germania și Franța, țări care și-au epuizat stocurile după sărbătorile de iarnă. Deși nu sînt de acord cu scumpirile, cumpărătorii spun că nu au încotro.

”S-a scumpit, acesta pe care l-am luat cu 120, era 100 iar acum e 120. Noi cum sîntem pensionari, ne gîndim cum să cumpărăm mai ieftin. Are vitamine și trebuie de mîncat măcar puțin.”

Unii s-au grăbit să cumpere nuci de la oamenii din sate veniți la piață să-și vîndă marfa, care încă nu au schimbat prețurile.

”Cu 80, e foarte bun, nu ne trebuie să plătim mai scump sau să fie întreg. Eu mereu mă uit la persoană și cumpăr doar de la persoana care vinde produsul său.”

În decembrie 2019, un kilogram de nuci costa în jur de 70 de lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load