75% din mărfurile vîndute în magazinele duty free au fost aduse ilegal - declarație

10 iul. 2019,, 16:30   Economie
4491 0

75% din mărfurile vîndute în magazinele duty free au fost introduse pe teritoriul Republicii Moldova în mod ilegal, declară prim-ministra Maia Sandu.

Potrivit ei, informații despre această schemă au fost desecretizate și vor fi făcute publice în curînd. Instituțiile de resort au informat că în perioada anilor 2015 – 2019 valoarea mărfurilor importate de către entitățile duty free a constituit 2,8 miliarde de lei.

,,Aceleași instituții estimează că 75% din volumul mărfurilor vîndute în magazinele duty free sînt introduse în mod ilicit pe teritoriul Republicii Moldova. Acolo sînt mai multe detalii. O să fac public acest document, să se vadă cum a fost evitat sistemul de impozitare, deoarece au fost niște legi care le-au permis să facă acest lucru”, a declarat Maia Sandu în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.

,,Funcționarii publici care sînt responsabili de banul și bunurile publice, trebuie să aibă mare grijă de acum în colo la modul în care se raportează la aceste responsabilități, pentru că noi o să reușim să ajunge la toți cei care abuzează de banul și proprietatea publică”, a spus Maia Sandu.

Amintim că, la mijlocul lunii iunie, Sandu a anunțat că benzinăriile duty free, magazinele, barurile și restaurantele duty free la intrarea în Republica Moldova și în regiunea transnistreană vor fi interzise.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?