X 

3,1 milioane dolari pentru susținerea agriculturii conservative

22 aug. 2022,, 15:14   Economie
1723 0

Banca Mondială a declarat intrarea în vigoare, începînd cu 18 august, a Acordului de grant în valoare de 3,1 milioane de dolari oferite din sursele Fondului Global de Mediu (GEF), confirmînd astfel îndeplinirea de către Republica Moldova a tuturor procedurilor necesare în acest sens.

Acordul de grant reprezintă a patra finanțare adițională pentru Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova și vizează extinderea activităților de încurajare a aplicării practicilor de management durabil al terenurilor (MDT), promovarea de cunoștințe și integrarea acestor practici, precum și măsuri de protecție și conservare a solului.

Acordul prevede, printre alte activități, acordarea de granturi producătorilor agricoli care investesc în practici și tehnologii agricole și de mediu prietenoase solului (no-till/mini-till, măsuri agro-forestiere, sisteme de irigare etc.).

Totodată, potrivit prevederilor Acordului, urmează a fi reabilitate 2.000 de hectare de fîșii forestiere de protecție în bazinul rîului Răut în regiunea de Nord a țării, unde degradarea solurilor a atins proporții alarmante.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?