X 
Cazul Șor stiri: 594

22 de antreprenori vor accesa granturi din partea statului

3 mar. 17:15   Economie
2038 0

Un număr de 22 de antreprenori vor accesa granturi de pînă la două milioane lei (100 mii de euro) din partea statului pentru optimizarea consumului de gaze și energie electrică prin înlocuirea echipamentelor învechite sau prin instalarea de surse alternative de energie, transmite Moldpres.

Granturile vor fi oferite în cadrul Programului de Retehnologizare și Eficiență Energetică, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Contractele de finanțare au fost semnate astăzi la Chișinău.

Valoarea totală a investițiilor ca urmare a implementării proiectelor selectate constituie circa 52 mln de lei, dintre care finanțare nerambursabilă este de circa 22 mln de lei. Din numărul total de companii, 15 își desfășoară activitatea în mediul rural, iar șapte în mediul urban.

Directorul ODA, Dumitru Pîntea, a felicitat companiile beneficiare, accentuînd faptul că investițiile care le vor face, la pachet cu susținerea financiară din partea statului, vor aduce plus valoare companiei și vor avea efecte economice în timp scurt.

Din numărul total de afaceri, 13 companii vor accesa granturi de pînă la 1,5 mln de lei pentru eficiență energetică, sumă care constituie jumătate din costul investiției, banii fiind utilizați pentru achiziționarea panourilor fotovoltaice pentru producerea curentului electric. Alte nouă întreprinderi vor beneficia de finanțare nerambursabilă de 50% din investiția pentru tehnologizarea afacerilor.


Pe parcursul a șapte luni de implementare a Programului de Retehnologizare și Eficiență Energetică, 63 de agenți economici au accesat finanțare nerambursabilă în valoare de circa 55 mln de lei. Depunerea aplicațiilor pentru accesarea suportului financiar sub formă de grant se realizează online în regim continuu.

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?