COVID-19 în MOLDOVA

2,2 milioane lei au fost alocați pentru un nou instrument de susținere a Incubatoarelor de Afaceri

2,2 milioane lei au fost alocați pentru un nou instrument de susținere a Incubatoarelor de Afaceri

Un nou instrument de susținere pentru dezvoltarea Rețelei Incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM), a fost aprobat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii. Despre asta a anunțat ministrul Sergiu Railean în cadrul ședinței de lucru a Consiliului Consultativ al RIAM.

„Am dispus alocarea sumei de 2,2 mln lei pentru un nou instrument de susținere a dezvoltării Rețelei Incubatoarelor de Afaceri. Scopul este de a consolida capacitățile reprezentanților rețelei în asistarea și creșterea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii din mediul rural”, a declarat ministrul Sergiu Railean.

De asemenea, Sergiu Railean a adăugat că Ministerul Economiei și Infrastructurii va oferi tot sprijinul necesar pentru a face activitatea incubatoarelor și mai productivă, dar și pentru a le ajuta să facă față tuturor provocărilor.


Instrumentul va fi implementat și monitorizat de către Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

„ODIMM încurajează dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova, iar Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri reprezintă o importantă platformă de susținere a dezvoltării economice regionale. Ne bucurăm că avem posibilitatea să contribuim la creșterea capacităților celor 11 incubatoare de afaceri în asistarea și suportul oferit ÎMM-urilor din mediul rural. sînt ferm convinsă că noul instrument va asigura competitivitatea întreprinderilor pentru a depăși starea de criză și a preveni eșecul în afaceri”, a menționat Iulia Costin, director general ODIMM.

În cadrul ședinței au mai fost prezentați indicatorii atinși în cadrul incubatoarelor de afaceri pe parcursul primului semestru a anului 2020. În primele șase luni, administratorii incubatoarelor de afaceri au oferit 1359 de consultații rezidenților incubatoarelor și antreprenorilor din regiune.

Actualmente în cadrul celor 11 incubatoare de afaceri își desfășoară activitatea 233 de companii dintre care 130 sînt startup-uri, 123 sînt gestionate de tineri și 118 de companii sînt administrate de femei. Per total au fost create 801 locuri de muncă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load