Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Zîmbetul sincer – un remediu universal

3 apr. 04:30   Sănătate
634 1

Atunci cînd o persoană este veselă si prietenoasă, acesta este plăcut atît sie cît și oamenilor din jurul lui, căci o stare de spirit bună este o garanţie a atitudinii optimiste şi a bunei sănătăți, scrie english.pravda.ru.

Cu toate acestea, zîmbetul de pe faţă trebuie să fie autentic şi nu unul chinuit. Experţii germani spun chiar că un zîmbet fără motiv, poate fi nociv pentru sănătate.

Cu toate acestea, există oameni a căror profesie necesită să fie întotdeauna prietenoși. Ei sînt cei a căror muncă presupune comunicarea regulată cu clienții. Indiferent de ce se întîmplă, oamenii de așa profesii trebuie să fie constant politicoși şi zîmbitori, chiar dacă au de a face cu persoane nu dintre cele mai plăcute. Psihologii subliniază că, în acest caz, este necesar să se controleze emoțiile lor reale, şi să expună ceea ce este nevoie, nu ceea ce vrei. Toate acestea de multe ori duc la depresie și stres, deaceea emoțiile trebuie exteriorizate şi nu ţinute în interior.

Problema zîmbetelor în exces este deosebit de acută în Statele Unite ale Americii. În Germania, dimpotrivă, personalul era prea brutal cu clienții pînă în 2006, cînd problema a fost ridicată la nivel de stat, şi au fost luate măsuri concrete în scopul de a învăţa pe germani cum să se comporte într-un mod mai politicos.

În afară de aceasta un zîmbet sincer afectează starea de sănătate a unei persoane, ridică productivitatea la nivel mai înalt. Dacă o persoană mimează doar o stare de spirit bună, apoi, după o scurtă perioadă de timp, ea se epuizează emoţional şi psihologic, şi productivitatea muncii sale scade brusc. În special, această interdependenţă poate fi observată la femei.

3
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?