X 

Zeci de mii de oameni au protestat în Spania împotriva actualului prim-ministru al țării

24 sep. 17:42   Diverse
1647 0

Partidul Popular din Spania (PP) de dreapta a adunat zeci de mii de oameni la Madrid la un miting de protest împotriva actualului prim-ministru al țării, liderului Partidului Muncitoresc Socialist Spaniol (PSOE) Pedro Sánchez și posibila colaborare a acestuia cu partidele separatiste.

La sfîrșitul lunii iulie, în Spania au avut loc alegeri generale, în care PP de dreapta a primit cele mai multe voturi (137 de locuri în parlamentul de 350 de locuri). Cu toate acestea, chiar și cu 33 de deputați ai partidului de extremă dreapta VOX, acest număr nu este suficient pentru a forma un guvern (176 de voturi parlamentare). Astfel, este posibil ca PSOE, care a primit 121 de mandate parlamentare, să poată forma un guvern de coaliție de stînga, care, printre altele, cu sprijinul partidelor catalane, își va realege liderul Sanchez, scrie RIA Novosti

Liderul PP Albert Feijoo s-a pronunțat ferm împotriva unei posibile legi de amnistie pentru susținătorii independenței, pe care partidul separatist Junts per Catalunya o cere în schimbul sprijinului celor șapte deputați ai săi pentru candidatura lui Sanchez la viitoarele alegeri din Congresul Deputaților (camera inferioară a parlamentului).

Potrivit liderului partidului, aproximativ 40 de mii de oameni s-au adunat în Piața Felipe II. Cu toate acestea, polițiștii au declarat pentru RIA Novosti că numărul acestora depășește 65 de mii. Unii dintre cei adunați au fost nevoiți să urmărească discursurile vorbitorilor prin difuzoare de pe străzile din jur pentru că nu au putut intra în piață însăși, unde au vorbit Feijoo, precum și foștii premieri ai PP ai regatului, Mariano Rajoy și José Maria Aznar.


Cei prezenți la eveniment au purtat semne împotriva lui Sánchez și au cerut întemnițarea fostului președinte catalan și a lui Carles Puigdemont.

Înainte de începerea evenimentului, partidul PP a arătat un filmuleț cu imagini ale actualului premier, împotriva căruia imediat au început să se audă strigăte din mulțime.

La sfîrșitul lunii august, s-a anunțat că alegerea premierului țării era programată pentru 26 și 27 septembrie.

0
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?