COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7603

YouTube a eliminat peste 11 milioane de videoclipuri

26 aug. 2020,, 20:30   Diverse
1913 0

YouTube a anunțat marți că a eliminat 11,4 milioane de videoclipuri trimestrul trecut, cea mai mare parte pe baza moderării automate a conținutului său, transmite stirileprotv.ro.

Compania a spus că 95% din videoclipurile problematice eliminate la prima detectare au fost găsite de software-ul său, scrie Axios.

Cu mai puțini recenzori umani, din cauza pandemiei de COVID-19 care a forțat oamenii să lucreze de acasă, YouTube a trebuit să aleagă între a se baza mai mult pe sisteme automate și a elimina excesiv de mult conținut sau a se baza pe mai puțini oameni și a permite să rămînă mai multe videoclipuri care încalcă regulile.

YouTube spune că a ales prima variantă pentru a-și proteja comunitatea, dar avînd drept urmare dublarea apelurilor de eliminare.

Numărul videoclipurilor la care s-a făcut apel în urma eliminării s-a dublat de la primul la cel de-al doilea trimestru, dar compania spune că s-a pregătit pentru creșterea apelurilor prin adăugarea mai multor resurse și, în consecință, a fost capabilă să restabilească dublul numărului de conținut apelat de la primul trimestru la cel de-al doilea trimestru.


Totuși, YouTube spune că apelurile sunt destul de rare și apar doar în mai puțin de 3% din toate eliminările video.

Cele mai multe videoclipuri eliminate au avut puține vizionări, potrivit YouTube.

Principalele motive de eliminarea a videoclipurilor

În total, 42% dintre videoclipurile eliminate au avut 0 vizualizări, 24% au avut 1-10 vizualizări și 24% au avut mai mult de 10 vizionări.

Majoritatea videoclipurilor au fost eliminate pentru încălcarea politicii de siguranță a copiilor (3,8 milioane de videoclipuri), spam (3,2 milioane de videoclipuri) sau nuditate (1,7 milioane de videoclipuri).

Aplicarea politicii agresive de moderare a condus la creșterea de mai mult de 3 ori a numărului de eliminări de conținut pe care sistemele YouTube îl suspecta ca fiind legat de extremism sau care ar fi putut dăuna copiilor.

Compania a mai precizat că a eliminat doar 28 de comentarii în trimestrul trecut.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽