X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Xi Jinping i-a indicat lui Biden linia roșie în relațiile dintre țările lor

20 noi. 2022,, 11:15   Diverse
2021 0

În timpul unei întîlniri bilaterale de la Bali, ca parte a summitului G20, președintele chinez Xi Jinping i-a spus președintelui american Joe Biden că problema Taiwanului este principala linie roșie în relațiile dintre țări. relatează lenta.ru cu referire la site-ul Ministerului chinez de Externe.

Astfel, liderul chinez a explicat istoria problemei Taiwanului și poziția Beijingului.

"Problema Taiwanului este chiar în centrul intereselor fundamentale ale Chinei, este fundamentul politic al relațiilor între părțile chineză și americană și prima linie roșie ce nu trebuie depășită în cadrul acestor relații", a insistat președintele chinez în dialogul cu omologul american, potrivit sursei citate.

Xi a accentuat că respectarea normelor relațiilor internaționale și prevederile celor trei comunicate comune chino-americane reprezintă cea mai importantă protecție și asigurare a relațiilor China-SUA.

Pe 4 noiembrie, adjunctul secretarului american al apărării, Colin Kahl, evaluînd intențiile Chinei de a invada Taiwanul în următorii ani, și-a exprimat îndoielile că Beijingul ar avea astfel de planuri. Washingtonul consideră Taiwanul independent, în timp ce Beijingul insistă că aceste teritorii îi aparțin.


3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий