X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Xi Jinping a îndemnat China și SUA să consolideze cooperarea pentru a crește stabilitatea în lume

27 oct. 2022,, 13:15   Diverse
1555 0

China și Statele Unite ar trebui să consolideze cooperarea și să depună eforturi pentru o cooperare strînsă, sporind stabilitatea și certitudinea în lume, a îndemnat președintele Chinei, Xi Jinping, scrie RIA Novosti.

În scrisoare ade felicitare adresată participanților la cina anuală a Comitetului Național pentru relații chino-americane, el a precizat că în lume s-a creat o situație turbulentă. "Ca puteri majore, China și Statele Unite ar trebui să consolideze interacțiunea și cooperarea", a spus el. Potrivit politicianului, cooperarea dintre cele două țări poate schimba situația internațională alarmantă.
Xi Jinping și-a exprimat disponibilitatea de a căuta, împreună cu Statele Unite, modalități de coexistență pașnică a celor două puteri.

Anterior, președintele american Joe Biden a spus că conducerea Statelor Unite și a Chinei este responsabilă de faptul ca, concurența dintre țări să nu ducă la un conflict. Potrivit acestuia, Statele Unite sînt gata pentru o concurență dură, dar nu este neapărat să existe un conflict.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий