Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Wang Yi: Trebuie să combatem activitățile separatiste

26 sep. 17:57   Diverse
756 0

Purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe, Wang Wenbin, a prezentat luni detalii despre discursul consilierului de stat și ministru de externe, Wang Yi, în cadrul Adunării Generale a ONU.

Wang Wenbin a spus că șeful diplomației chineze a prezentat mai multe propuneri privind situația internațională și construirea unei comunități cu destin comun a omului, care trebuie realizată prin pace, nu război; dezvoltare, nu sărăcie; deschidere, nu izolare; cooperare, nu confruntare; unitate nu separatism, corectitudine, nu agresiune.

Wang Yi a declarat că în fața provocărilor globale, președintele Xi Jinping a făcut propuneri de dezvoltare globală pentru construirea unei comunități de destin comun. El a mai oferit soluții pentru provocările globale de securitate.

Ministrul de externe a mai subliniat că principiul existenței unei singure Chine este norma fundamentală a relațiilor internaționale recunoscută de comunitatea internațională. China va depune eforturi pentru reunificarea pașnică a celor două maluri ale strîmtorii Taiwan.

"Pentru realizarea acestui obiectiv, trebuie să combatem activitățile separatiste pentru independența Taiwanului și trebuie să luăm măsuri clare pentru eliminarea interferenței externe. Numai în cazul reunificării se realizează pacea durabilă în strîmtoarea Taiwan", a declarat Wang Yi.


Modernizare a Chinei, o țara care reprezintă o cincime din populația globală, are o semnificație profundă. Cel de-al 20-lea Congres Național al Partidului Comunist Chinez va plănui, conform dorinței poporului chinez, sarcinile și obiectivele pentru următorii cinci ani. China se va moderniza în mod propriu pentru a realiza relansarea poporului chinez și se va angaja, alături de statele lumii, la menținerea păcii și dezvoltării întregii lumi pentru construirea unei comunități cu destin comun, a mai spus Wang Yi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав