X 
Cazul Șor stiri: 599

Vulcanul Kilauea din Hawaii a erupt pentru a treia oară în acest an

11 sep. 20:00   Diverse
2160 0

Vulcanul Kilauea, situat în Insula Mare din Hawaii, a început să erupă duminică după-amiază, fluxul de lavă fiind limitat pentru moment la zona de la baza craterului, a precizat duminică Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), potrivit Reuters.

În imaginile surprinse pe Webcam se pot vedea fisuri la baza craterului, din care se revarsă lavă, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Agenţia pentru managementul situaţiilor de urgenţă din Hawaii a scris pe platforma X (fostă Twitter) că erupţia ''nu reprezintă o ameninţare pentru locuitori'', deşi particulele şi gazele vulcanice ar putea genera probleme pentru persoanele expuse.

Erupţia a fost precedată de o perioadă de activitate seismică intensă şi de ''o escaladare rapidă'' spre vîrf, potrivit USGS.

Agenţia a ridicat nivelul de alertă pentru aeronave în zona Kilauea de la portocaliu la roşu şi analizează schimbarea nivelul alertei privind erupţia şi vulcanul de la ''sub supraveghere'' la ''avertizare''.


Situat într-o zonă împrejmuită a Parcului Naţional Vulcanii din Hawaii, Kilauea este unul dintre cei mai activi vulcani din lume. În 2019, o serie de seisme şi o erupţie majoră la Kilauea au dus la distrugerea a sute de locuinţe şi sedii de firme.

Vulcanul a mai erupt în ianuarie şi iunie anul acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?