X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Vučić: „UE nu va avea o creștere economică ridicată în următorii ani”

20 ian. 18:00   Diverse
1426 0

Uniunea Europeană nu va prezenta o creștere economică ridicată în următorii ani, așa că Serbia ar trebui să investească activ în propria dezvoltare.

Acest lucru a declarat președintele Republicii Aleksandar Vučić într-un comentariu adresat agenției TanjugA, în marja Forumului Economic Mondial de la Davos, scrie tass.ru.

El a menționat că creșterea economică anuală în zona euro și UE se va situa între 0,5%-0,7% în următorii cîțiva ani, dacă nu se încheie rapid războiul din Ucraina, motiv pentru care Serbia nu trebuie să se aștepte la un aflux mare de investiții străine, așa cum a fost în anii precedenți, astfel că republica se va baza doar pe propriile forțe.

"Problema pe care o văd este că nu va exista o creștere mare în Europa în următorii ani. Desigur, Europa este cel mai bun loc pentru a trăi, dar nu va exista o creștere mare [a economiei] în curînd. Sîntem îngrijorați, așa că vom lucra cu mare atenție pentru a investi în creșterea noastră [a economiei]”, a spus Vučić.

Președintele a atras atenția asupra inflației ridicate din Europa, din cauza căreia ratele creditelor au crescut și costul creditului pentru consumator a crescut. Acești factori, în opinia sa, împiedică dezvoltarea economiei.


3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?