Criza energetică stiri: 1689
Cutremure stiri: 302
Eurovision stiri: 412

Vučić: „Serbia cumpără gaz mai ieftin decît restul Europei”

29 noi. 2022,, 11:45   Diverse
1500 0

Serbia primește gaz în medie de 4,5 ori mai ieftin decît restul Europei.

Acest lucru a fost declarat de președintele Republicii Aleksandar Vučić într-un interviu pentru Pink TV.

„Gazele devin din ce în ce mai scumpe, aproximativ 1.385 de dolari [pe 1.000 de metri cubi], tot aici se vor adăuga cheltuielile pentru dealeri și livrarea. Nu pot fi cumpărate cu mai puțin de 1.800 de dolari [pe 1.000 de metri cubi]. Totuși, noi primim în mare parte pentru 400 de dolari, ” a spus președintele.

Jurnalistul care l-a intervievat a remarcat că țările europene cumpără din ce în ce mai puțin gaz, motiv pentru care sînt nevoite să economisească bani, în special, la iluminatul de Anul Nou al orașelor. Ca răspuns, Vučić și-a exprimat speranța că Serbia își va putea permite lumini festive pentru Anul Nou.

Anterior, Vučić a spus că iarna viitoare în Europa va fi „rece, iar următoarea – polară”. De asemenea, nu a exclus creșterea prețurilor de schimb pentru gaze pînă la 6.000 de dolari la 1.000 de metri cubi (la sfîrșitul lunii octombrie au scăzut sub 1 mii USD, acum sînt la nivelul de aproximativ 1,4 mii USD). În plus, el a subliniat că doar achizițiile în timp util de gaz rusesc au salvat Serbia de la dezastre și pene de curent.


Guvernul Republicii Moldova se așteaptă la o reducere a prețului gazului rusesc de la 825 în noiembrie la 750-800 dolari pentru 1 mie de metri cubi în decembrie.

Despre acest lucru a anunțat viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, într-un interviu acordat PRO TV.

"În noiembrie, am cumpărat gaz de la Gazprom la prețul de 825 de dolari. Nu există cifre finale pentru decembrie, dar este de așteptat ca prețul să fie în jur de 750-800 USD", a spus Spînu.

4
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий