X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1664

Vučić a mulțumit SUA pentru prevenirea escaladării în Kosovo

22 noi. 2022,, 19:00   Diverse
1275 0

Președintele sîrb Aleksandar Vucic s-a întîlnit cu ambasadorul SUA în Serbia, Christopher Hill, l-a informat despre discuțiile eșuate dintre Belgrad și Pristina mediate de UE la Bruxelles și a mulțumit SUA pentru prevenirea escaladării în Kosovo și Metohija.

Vučić a scris despre asta marți pe Instagramul său.

„L-am informat pe ambasadorul Hill cu privire la ultima rundă de discuții de la Bruxelles și ne-am împărtășit preocuparea pentru securitatea sîrbilor din Kosovo și Metohija, în lumina evenimentelor recente. Am mulțumit Statelor Unite pentru implicarea sa în reducerea tensiunilor și prevenirea escaladării ulterioare, subliniind că Serbia este sincer dedicată dialogului și soluționării pașnice a tuturor problemelor deschise pentru a păstra pacea și stabilitatea cîștigate cu greu în întreaga regiune”, a scris președintele sîrb.

Anterior, premierul nerecunoscutului Kosovo, Albin Kurti, la cererea ambasadorului SUA la Pristina, Jeffrey Hovenier, a amînat cu 48 de ore intrarea în vigoare a deciziei de a impune amenzi locuitorilor sîrbi din regiune care nu și-au schimbat plăcuțele de înmatriculare a mașinilor din Serbia. Preşedintele sîrb Aleksandar Vučić a declarat luni că discuţiile dintre Belgrad şi Pristina pentru a găsi o soluţie la problema plăcuţelor de înmatriculare a vehiculelor din nordul Kosovo şi Metohija nu au dat niciun rezultat.

Pe 14 noiembrie, șeful diplomației UE, Josep Borrell, la o conferință de presă care a urmat reuniunii Consiliului UE, a declarat că reprezentanții Belgradului și Pristinei vor începe negocierile la Bruxelles privind un dialog între Serbia și Kosovo nerecunoscut prin medierea Uniunii Europene. Potrivit acestuia, 29 noiembrie este termenul pînă la care trebuie ajuns la un acord pentru a evita o criză gravă.


Vă amintim că Moldova nu recunoaște independența Kosovo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий