Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Vicepremierul Oleg Serebrian a efectuat o vizită de lucru în comuna Japca

8 noi. 2022,, 01:00   Externe
1577 0

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian, însoțit de reprezentanții Biroului politici de reintegrare, a efectuat o vizită de lucru în comuna Japca (raionul Florești), situată în perimetrul Zonei de Securitate, comunică moldpres.md.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, în incinta casei de cultură a satului Japca, vicepremierul a discutat cu reprezentanții administrației publice locale, agenți economici, cadre didactice și locuitori ai comunei.

Printre subiectele discutate au figurat criza energetică și soluțiile pe care le întreprinde Guvernul pentru depășirea problemelor existente, necesitatea dezvoltării și modernizării infrastructurii drumurilor din localitățile adiacente (G40, R19 – Japca – ȘestaciȘoldănești – G41), dificultăți întîmpinate de gospodării țărănești, instituții educativ-culturale și localnici, proiecte implementate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării ș.a.

Vicepremierul Oleg Serebrian a vizitat gimnaziul și grădinița-creșă din satul Japca, și s-a documentat, la fața locului, cu activitatea acestora. Grădinița-creșă a beneficiat de asistență financiară prin intermediul Programului activităților pentru reintegrarea țării în scopul realizării lucrărilor de construcție și amenajare.

De asemenea, în incinta casei de cultură din s. Bursuc au fost notate și evidențiate necesitățile de reconstrucție și eficientizare a obiectelor de interes major pentru localnici.


Pe parcursul vizitei sale în teritoriu, Vicepremierul a îndemnat autoritățile locale să participe activ la definitivarea proiectelor de dezvoltare a comunei, fiind reiterată disponibilitatea acordării sprijinului necesar din partea Biroului politici de reintegrare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?