COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Vesela roşie protejează de supraalimentare

Folosirea veselei roșii la masă ajută la scăderea în greutate, susțin specialiștii. Persoanelel care mănîncă din farfurii roșii sau beau din căni roșii consumă cu 40% mai puține alimente, susțin rezultatele unui studiu recent efectuat de un grup de cercetători germani și elvețieni.

Cercetătorii afirmă că roșul i-ar putea descuraja pe iubitorii de gustări culoarea fiind asociată interdicției și pericolului, potrivit globalscience.ru.

Studiul afirmă că utilizarea culorii ar trebui extinsă și la nivelul autorităților care ar putea să oblige producătorii să ambaleze produsele periculoase în roșu, pentru a descuraja consumatorii, iar puburile ar trebui să facă uz de culoarea interdicției pentru a stopa consumul excesiv de alcool.

În timpul studiului, 41 de studenți au fost rugați să bea ceai din căni roșii și albastre. Subiecții comsumînd cu 44% mai puțin ceai cînd au băut din ceștile roșii.

Într-o a doua etapă a studiului, 109 persoane au primit cîte 10 covrigi pe farfurii roșii, albastre și albe. Cei care au avut farfurii roșii mîncînd semnificativ maai puțini covrigi.

“Roșul s-ar putea să fie asociat cu o alarmă sau ceva periculos”, spune Ursula Arens, de la Asociația Dietetică Britanică.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load