Veneţia va începe să perceapă taxă de intrare pentru turişti

6 sep. 11:00   Diverse
2378 0

Veneţia urmează să introducă de anul viitor o taxă de intrare de 5 euro pentru turiştii care vin pe zi, a anunţat marţi consiliul municipal, scrie Mediafax.

Toţi vizitatorii cu vîrsta de peste 14 ani vor trebui să o plătească.

Taxa va fi aplicată în mod experimental în 30 de zile anul viitor, concentrîndu-se în principal pe sărbători şi pe weekendurile de vară, cînd numărul turiştilor este mare.

Scopul este acela de a găsi „un nou echilibru între drepturile celor care locuiesc, studiază sau lucrează în Veneţia şi cele ale celor care vizitează oraşul”, a declarat consilierul pentru turism din Veneţia, Simone Venturini.

Datele exacte ale planului şi modul în care acesta va fi gestionat vor fi stabilite după aprobarea finală a consiliului, care este aşteptată săptămîna viitoare. Planul, propus pentru prima dată în 2019, a fost amînat iniţial din cauza COVID-19, care a ţinut turiştii departe, şi mai tîrziu din motive tehnice şi procedurale.


Turismul excesiv este de mult timp o problemă pentru fragilul oraş lagunar. În luna iulie, experţii UNESCO au recomandat ca Veneţia şi laguna sa să fie adăugate pe lista Patrimoniului Mondial în pericol, susţinînd că Italia nu face suficiente eforturi pentru a proteja oraşul de impactul climei.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?