COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6782
Coronavirus stiri: 7603

Vehiculul cargo Tianzhou-3 s-a cuplat la Staţia spaţială chineză pentru aprovizionare

21 sep. 21:30   Diverse
988 0

Vehiculul spaţial cargo Tianzhou-3, pe care China l-a lansat luni, s-a cuplat cu succes la modulul central al Staţiei spaţiale la care ţara asiatică face ultimele pregătiri pentru a putea deveni operaţională de anul viitor, relatează marţi EFE.

Agenţia Spaţială Chineză pentru Zboruri cu Echipaj Uman (CMSA) a informat că vehiculul Tianzhou-3 a încheiat operaţiunile de cuplare luni la 22:08 ora Beijingului, transmite agerpres.ro.

Vehiculul spaţial cargo Tianzhou- 3 a fost lansat luni cu o rachetă propulsoare din gama Long March 7 de la baza de lansare Wenchang, situată pe insula Hainan, în sudul Chinei.

Staţia spaţială chineză Tiangong ("Palat Celest''), aflată în construcţie, este alcătuită în prezent doar din modulul Tianhe (''Armonie celestă'') şi urmează să fie finalizată pînă în 2022.

Tianzhou-3 transportă aproape 6 tone de alimente şi echipamente pentru astronauţi şi combustibil, printre altele. Potrivit Xinhua, vehiculul poate transporta alimente şi lichide suficiente pentru ca cei trei "taikoastronauţi" (în chineză) să rămînă pe staţia spaţială timp de şase luni.

Toate aceste pregătiri se realizează în perspectiva lansării capsulei Shenzhou-13, la bordul căreia vor călători astronauţii care vor rămîne pe staţia spaţială chineză timp de jumătate de an.

Vineri, prima misiune cu echipaj de pe avanpostul spaţial chinez a revenit pe Terra la finalul unei misiuni de trei luni. Se preconizează că noua misiune cu echipaj uman se va întoarce în spaţiu în octombrie pentru a finaliza lucrările de construcţie.

Dacă Staţia Spaţială Internaţională (ISS) va fi dezafectată în următorii ani, aşa cum este preconizat, China va rămîne singura ţară care va opera un avanpost permanent în spaţiu.

Astronauţilor chinezi nu li s-a permis să ia parte la misiunile de pe ISS la insistenţa Statelor Unite.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽