COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Varza roșie, un leac universal

Bogată în antioxidanți, vitamine, carbohidrați și minerale, varza roșie are o serie de beneficii asupra organismului. În cele ce urmează află ce afecțiuni poți trata prin consumul de varză roșie!

Printre cele mai importante vitamine și minerale care se găsesc în compoziția verzei roșii se numără: vitaminele A, B, C și K, magneziu, fosfor, calciu, potasiu și sodiu. De asemenea, varza roșie abundă în fibre.

Datorită vitaminei A, varza roșie întărește sistemul imunitar, îmbunătățește vederea, stimulează creșterea oaselor, ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și contribuie la buna funcționare a sistemelor respirator, digestiv și urinar. De asemenea, vitamina A are un rol esențial în menținerea sănătoasă a pielii.

Varza roșie este bogată în vitamine din complexul B, ceea ce o face benefică asupra sistemului nervos. De asemenea, consumul de varză contribuie la prevenirea și tratarea insomniilor.

Un alt beneficiu al verzei roșii este acela că menține sănătatea pielii și a părului, datorită vitaminei E care se găsește în compoziția ei. Pe lîngă faptul că ajută la tratarea afecțiunilor ce apar la nivelul pielii și scalpului, vitamina E are și un rol important în prevenirea îmbătrînirii premature, reducînd riscul de apariție a ridurilor și petelor maronii.


Prin prezența magneziului, varza roșie controlează presiunea arterială, reduce simptomele menstruației și previne apariția bolilor cardiovasculare.

Varza roșie conține cantități mari de potasiu care contribuie la eliminarea apei în exces din organism, scade tensiunea arterială și îmbunătățește funcțiile inimii, rinichilor și creierului. Astfel, consumul regulat de varză roșie scade riscul accidentelor vasculare cerebrale, reduce simptomele depresiei și ușurează durerile.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load