Criza energetică stiri: 1775
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 424

Varșovia a cerut SUA să ajute la obținerea reparațiilor din partea Germaniei pentru al Doilea Război Mondial

10 ian. 18:45   Diverse
1348 0

Varșovia a făcut o cerere oficială către Congresul SUA pentru sprijin în obținerea de reparații din partea Germaniei pentru daunele cauzate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Acest lucru a fost anunțat de șeful grupului guvernamental pentru pregătirea unui raport privind pierderile și ministrul adjunct de externe al Poloniei, Arkadiusz Mulyarchik, transmite TASS.

„[Anterior], Ministerul de Externe s-a adresat unui număr de organizații internaționale – ONU, Consiliul Europei, UNESCO, precum și 50 de țări membre ale Consiliului Europei, NATO și UE. Astăzi ne adresăm Congresului SUA. Considerăm că Statele Unite sînt o țară cheie atunci cînd vine vorba de respectarea ordinii internaționale, a drepturilor omului, a statului de drept, a justiției internaționale”, a spus el despre o solicitare de a contribui la obținerea de despăgubiri din partea Germaniei.

Anterior, Ministerul german de Externe a înmînat Poloniei o notă diplomatică prin care refuză să plătească despăgubiri. Guvernul german a declarat chestiunea închisă și a subliniat că nu va avea nicio discuție pe această temă. Înainte de aceasta, Polonia a cerut ONU să asiste în această problemă.

0
3
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий