Val de căldură fără precedent pentru septembrie în Marea Britanie

8 sep. 22:40   Diverse
2283 1

Regatul Unit se confruntă cu un val de căldură fără precedent pentru luna septembrie, în contextul în care temperaturile de vineri au depășit pragul de 30 de grade Celsius pentru a cincea zi la rînd.

Deşi valorile atinse nu sînt neobişnuite în sine, durata acestui val de căldură reprezintă „un nou record”. „Am avut deja patru zile consecutive de peste 30 de grade Celsius”, care au depăşit precedentul record de trei zile cu astfel de temperaturi în luna septembrie, a precizat Agenţia Naţională de Meteorologie din Regatul Unit (Met Office).

Potrivit prognozelor, numeroase regiuni vor rămîne calde sau foarte calde pînă sîmbătă, apoi căldura se va limita la sud-estul ţării duminică şi luni, notează Noi.md cu referire la digi24.ro.

Temperaturile ar putea depăşi 32 de grade Celsius sîmbătă în sud-estul Angliei, însoţite de riscuri de averse şi furtuni intense pe alocuri în acest weekend, înainte ca vremea considerată obişnuită pentru arhipelagul britanic să revină la începutul săptămînii viitoare.

Autorităţile britanice au emis un cod portocaliu de căldură în Anglia, iar reprezentanţii serviciilor de sănătate s-au declarat îngrijoraţi din cauza consecinţelor pe care valul de căldură ar putea să le genereze asupra persoanelor vulnerabile.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?